MUZIČKO TAKMIČENJE

Amir Duraković za "Avaz" nakon nastupa u "Zvezdama Granda": Bilo je napeto

Reakcije podrške su sjajne

Amir Duraković. Instagram

30.4.2023

U sinoćnjem izdanju emisije "Zvezde Granda" u peti krug muzičkog takmičenja prošao je i Amir Duraković iz Sarajeva. U baražu takmičenja osigurao je svoje mjesto u petom krugu.

Za portal „Avaza“ govorio je o utiscima nakon nastupa te na koji način bira pjesme za takmičenje sa mentoricom Viki Miljković.

- Bilo je svega, treme i adrenalina. Desio se baraž i tu je bilo isčekivanja šta će i kako će biti... Ali sve u svemu dobro je prošlo. Prolazu su se svi mi nadamo u baražu, ali bilo je napeto. Poseban je zbog one muzike i samog koncepta na koji način Saša Popović proziva - započeo je Duraković te istakao da su reakcije podrške sjajne.

Istakao je da se repertoar mijenjao iz kruga u krug.

- Nekada je predložim mentorici pjesme a nekada ona. Kako smo se više upoznavali iz kruga u krug. Nema nekog pravila ali što se tiče žanra to je narodna muzika - rekao je Duraković za portal "Avaza".

Otkrio je da li se vidi u finalu takmičenja.

- Bilo bi lijepo pobijediti ali nisam aktivno razmišljao o tome do ovog kruga. Vodio sam se pravilom da ide samo nastup za nastupom, nisam gledao toliko daleko u takmičenju. Vodim se korak po korak - zaključio je Sarajlija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.