STJEPAN BOŠKOVIĆ

Načelnik Stoca: Pomoći ćemo porodici stradale djevojke, trebamo biti solidarni

Ne možemo nadoknaditi ljudski život, ali možemo stati iza porodice i da se svi solidarišemo i olakšamo ljudima u ovim teškim trenucima, istakao je

Stjepan Bošković. N1

H. J. I. / N1

23.4.2022

Stjepan Bošković, načelnik Općine Stolac nakon snažnog zemljotresa koji je večeras pogodio BiH, a u ovom gradu u Hercegovini odnio i prvu žrtvu, za N1 je kazao da informacije sa terena govore da na periferiji, ali i centru nema nikakvih značajnijih materijalnih šteta osim na dvije porodicne kuće. 


Izrazio saučešće porodici

Kako je dalje pojasnio, na tim objektima je pričinjena šteta kada se uslijed snažnog podrhtavanja tla odronilo kamenje i oštetilo kuće.

- Nažalost, uslijed svega toga, povrijeđene su tri osobe iz jedne porodice dok je jedna osoba podlegla povredama kako su nam javili iz bolnice u Mostaru. Ovu priliku koristim da izrazim saučešće porodici i sada evo kažem da će grad i općina stajati iza te materijalne štete. Ne možemo nadoknaditi ljudski život, ali možemo stati iza porodice i da se svi solidarišemo i olakšamo ljudima u ovim teškim trenucima - naveo je Bošković.


Dodatna analiza situacije ujutro

Istakao je da se strah uvukao među ljude te da su mnogi od njih i dalje na ulicama, napustili su svoje kuće te se ne žele vratiti u njih.

- Pozivam na smirenost i nadamo se da je to to i da se ne bi trebalo više ništa dogoditi. Ujutro ćemo još dodatno analizirati situaciju, sanirati svu štetu koja je nastala. Činjenica je da je ovaj nesretni slučaj svu ovu materijalnu štetu bacio u drugi plan. U ovom trenutku se trebamo solidarisati s ovom porodicom - poručio je Bošković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.