RECEPT

Zeleni rižoto: Brzo, ukusno, fino i zdravo

Odličan način kamuflaže zelenog lisnatog povrća poput blitve i/ili odličan način za uvrstiti u svoj jelovnik dodatnog povrća

Zeleni rižoto. Budi-fit.hr

I. P.

prije 5 dana

Ako baš niste ljubitelj zelenog lisnatog povrća poput blitve, ovo vam je odličan način kamuflaže i/ili odličan način za uvrstiti u svoj jelovnik dodatnog povrća, odnosno vitamina, minerala i vlakana. Pogotovo kad znate da vam u ostalim obrocima nedostaje povrća. Iako izgleda ekscentrično, jako je ukusno i fino, probajte!

Sastojci

pola svežnja blitve

1 mali crveni luk

1 paket kozica

1 šolja riže

100 ml vrhnja za kuhanje

maslinovo ulje

so, biber, vegeta, bijeli luk u prahu

Priprema

Prodinstajte luk na maslinovom ulju, posolite, zatim dodajte kozice i pirjajte kratko. Dodajte rižu i vegetu i podlijte vodom. Neka se krčka dok riža ne omekša, povremeno miješajte i podlijte vodom. Neka bude kremasto.

U međuvremenu operite blitvu, narežite je na trake i zblendajte s malo vode, a zatim dodajte i vrhnje za kuhanje i još malo blendajte pa na kraju dodajte u rižoto. Dodajte ostale začine (po želji), i to je to.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.