Ako baš niste ljubitelj zelenog lisnatog povrća poput blitve, ovo vam je odličan način kamuflaže i/ili odličan način za uvrstiti u svoj jelovnik dodatnog povrća, odnosno vitamina, minerala i vlakana. Pogotovo kad znate da vam u ostalim obrocima nedostaje povrća. Iako izgleda ekscentrično, jako je ukusno i fino, probajte!
Sastojci
pola svežnja blitve
1 mali crveni luk
1 paket kozica
1 šolja riže
100 ml vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
so, biber, vegeta, bijeli luk u prahu
Priprema
Prodinstajte luk na maslinovom ulju, posolite, zatim dodajte kozice i pirjajte kratko. Dodajte rižu i vegetu i podlijte vodom. Neka se krčka dok riža ne omekša, povremeno miješajte i podlijte vodom. Neka bude kremasto.
U međuvremenu operite blitvu, narežite je na trake i zblendajte s malo vode, a zatim dodajte i vrhnje za kuhanje i još malo blendajte pa na kraju dodajte u rižoto. Dodajte ostale začine (po želji), i to je to.