BRZO I UKUSNO

Široki rezanci u umaku od paradajza i špinata

Kombinacija svježeg povrća, mirisnog luka i sočnih rajčica (paradajza) stvara jednostavno, ali aromatično jelo

Rezanci u umaku od paradajza i špinata. Instagram

Dž. V.

prije 4 dana

1

Ako tražite brz, ukusan i zdrav obrok, ovaj recept za široke rezance u laganom umaku od paradajza i špinata idealan je izbor. Kombinacija svježeg povrća, mirisnog luka i sočnih rajčica (paradajza) stvara jednostavno, ali aromatično jelo, koje možete pripremiti za manje od pola sata.

Sastojci

1 glavica luka

200 g špinata

1 konzerva sjeckanog paradajza ili 2 svježa paradajza

250 g širokih rezanaca

Sol i papar po ukusu

Priprema

1. Skuhajte rezance

Skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju. Kada su gotovi, ocijedite ih i ostavite sa strane.

2. Pripremite umak

U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte špinat i pržite još 3-5 minuta, dok ne omekša. Ubacite sjeckani paradajz i dobro promiješajte. Kuhajte na srednje jakoj vatri još 5 minuta, dok se umak ne sjedini.

3. Spojite sve sastojke

Posolite i popaprite po ukusu, zatim dodajte kuhane široke rezance i sve dobro promiješajte. Ako želite dodatnu sočnost, dodajte još malo maslinovog ulja.

Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili uz naribani sir, a odlično se slaže i s kriškom svježeg hljeba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.