RECEPTI

Recept: Sogan dolma | KUHAJMO ZAJEDNO

Sarajevski kuhar i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić za ovu epizodu pripremio je sogan dolmu

Avaz.ba

6.4.2022

Na portalu “Avaza” svake srijede možete pratiti kulinarski serijal “Kuhajmo zajedno”u 20 sati. Sarajevski kuhar i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić za ovu epizodu pripremio je sogan dolmu.


Sastojci: pola kg crvenog luka, 250 g faširanog mesa, 50 g riže, 1 glavica crnog luka, 1 čehna bijelog luka, 1 mrkva, 1 supena kašika brašna, 1 čajna kašika paradajz pirea, 20 g putera, 1 supena kašika jabukovog sirćeta, pavlaka, peršun, aleva papika ulje, so, biber.

Kako napraviti sogan dolmu pogledajte u videu.


Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.