"SVE JE BOMBARDOVANO"

Izjava koja najbolje oslikava kakav pakao su prošli, doktor Mosleh: Na ulicama Gaze je samo smrt

Nema sigurnog mjesta u Gazi. Hvala Allahu da smo se spasili, poručio je doktor Mosleh

Mosleh: Prošli kroz pakao. E. Trako

20.11.2023

Državljanin Bosne i Hercegovine doktor Jamal Mosleh stigao je s grupom od 26 ljudi na Međunarodni aerodrom Sarajevo. 

Grupu evakuisanih državljana BiH iz Gaze dočekali su članovi porodice i brojni građani, a prisutni su bili i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković i ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić.

Doktor Jamal Mosleh je skoro dva mjeseca proveo u Pojasu Gaze spašavajući ljudske živote. Po dolasku u Sarajevo dao je izjavu koja najbolje oslikava kakav su pakao prošli.

- Situacija je vrlo teška i lično sam zahvalan BiH što se brinula za nas da nas evakuira, a posebno ministarstvu vanjskih poslova. Mi smo zahvalni. I dalje je situacija dole teška, katastrofalna.

Ulicama Gaze se samo smrt čuje. Sve je bombardovano i srušeno. Imam samo malo stvari uz sebe i to je sve što sam ponio. Jedan moj prijatelj je ubijen, studirao je sa mnom, stomatolog.

Nema sigurnog mjesta u Gazi. Oni kažu da je sigurno da se ide ka jugu enklave, a to bomarduju i sve lažu. Najteže je vidjeti žene i djecu u komadima. Hvala Allahu da smo se spasili - poručio je doktor Jamal Mosleh kojeg je na aerodromu u Sarajevu dočekao sin Salahudin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.