ALFA TV

Alfa INFO / Brutalno ubistvo žene u Sarajevu

Direktor Centralne obavještajne službe SAD održao je sastanak s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Almirom Džuvom

Alfa TV

Alfa TV

20.8.2024

U večerašnjem Alfa INFO gledajte:

- Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se s direktorom CIA-e Vilijamom Džozefom Barnsom (William Joseph Burns) u Predsjedništvu BiH. S Barnsom je bio i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy).

- Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pronašli su tijelo žene u ulici Husrefa Redžića, tijelo je pronađeno sinoć nešto prije 11 sati. U poslijepodnevnim satima, na području općine Centar, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine slobode su lišili muškarca M.D. rođenog 1997. godine, iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu 60-godišnje N.S. iz Sarajeva.

- Županijski sud u Splitu odbio je odrediti istražni zatvor - pritvor Zoranu Galiću, zamjeniku direktora SIPA-e, za kojim je Sud BiH prošle sedmice raspisao crvenu Interpolovu potjernicu. Jučer je u Sudu održano ročište prema prijedlogu Suda i Tužilaštva u kojem se traži Galićevo izručenje BiH i određivanje pritvora. Nakon informacije da je za njim objavljena potjernica, Galić je sam stigao u policiju.

Pogledajte video:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.