ALFA TV

VSTV nije izabrao šefa bh. USKOK-a

Sud je odredio pritvor Kemalu Bukvi zbog pucnjave u sarajevskom naselju Hrasno

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

prije 2 dana

- U toku je sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH na kojoj je trebao biti imenovan šef federalnog USKOK-a. Imenovanje je trebalo biti obavljeno prije tri sedmice, ali je odgođeno za danas. Ostala su jos tri imena od sedam prijavljenih. To su Ivana Petković, državna tužiteljica, tužilac Tužilaštva Brčko distrikta Pavo Radoš i Ćatim Serhatlić, tužilac iz Tuzle. Oni su podnijeli program rada, ali je odlučeno na sjednici da niko od njih nije zadovoljio poziciju. Odlučeno je da će se ići u raspisivanje novog konkursa.

- Sud je odredio pritvor Kemalu Bukvi zbog pucnjave u ulici Azize Šaćirbegović u sarajevskom naselju Hrasno. Pritvor je zatražen i za Emira Kundu, koji je u bjekstvu. Za njim je raspisana potjernica, a Dino Kaljić je pušten da se brani sa slobode. Pucnjava se desila u petak, a prvo su uhapšeni Adel Rahić i Emina Efendić zbog pomaganja osumnjičenima nakon pucnjave.

- Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te za naredna tri mjeseca produžio pritvor Goranu Ravliću i njegovoj majci Ledžibi Ravlić, osumnjičenima za svirepo ubistvo Goranove supruge Nermine Ravlić u stanu na Pofalićima. Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva, prikrivanja dokaza te mogućeg uznemirenja javnosti ako bi bili pušteni na slobodu.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.