STRUČNJACI PIŠU ZA "AVAZ"

Međunarodna konferencija u sistemu socijalne zaštite u našoj zemlji: "Izazovi u radu s porodicom danas"

Cilj konferencije je okupiti stručnjake iz različitih zemalja

Šaljo: Učešće na konferenciji je potvrdilo više od 150 stručnjaka. Avaz

Osman Šaljo, direktor KJU Porodično savjetovalište

prije 4 dana

Potreba za organiziranjem jedne međunarodne konferencije u sistemu socijalne zaštite, postoji već odavno. Međutim zbog velikog broja izazova koji prate organizaciju jednog tako važnog stručnog skupa, to se još uvijek nije desilo.

Socijalna zaštita

Uprkos svemu Porodično savjetovalište je odlučilo preuzeti inicijativu i potruditi se da organizuje prvu međunarodnu konferenciju u sistemu socijalne zaštite u našoj zemlji, pod nazivom „Izazovi u radu s porodicom danas“. 

Cilj konferencije je okupiti stručnjake iz različitih zemalja, kako bismo zajedno istražili, analizirali i pronalazili rješenja za kompleksne izazove s kojima se suočavaju današnje porodice ali i profesionalci u svom radu.

Iako su nam u prvom planu porodica i svi njeni članovi, ovom konferencijom želimo staviti fokus i na profesionalce u sistemu socijalne zaštite, koji su svakodnevno pod velikim pritiskom kako profesionalno odgovoriti na raznovrsnu problematiku s kojom korisnici dolaze ali i budnim okom javnosti koja nerijetko propituje njihov rad i često u različitim situacijama očekuje da upravo oni daju „instant rješenje za određene društvene probleme“.

Razmjena ideja

Smatramo da organizacija međunarodne konferencije, koja će predstavljati kombinaciju teorijskog znanja s praktičnim iskustvom, profesionalnu razmjenu ideja i primjera najbolje prakse, je jedan od načina profesionalne podrške i usavršavanja za uposlenike ustanova socijalne zaštite, kako bi se adekvatnije nosili s izazovima s kojima se susreću u svom radu i kako bi prevenirali njihovo profesionalno sagorijevanje.

Učešće na konferenciji je potvrdilo preko 150 stručnjaka iz : Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore te domaćina Bosne i Hercegovine .

Konferencija će se održati 12. i 13. septembra 2024. godine u hotelu Holivud, Ilidža. Organizator konferencije je KJU Porodično savjetovalište Sarajevo .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.