SARAJEVO

Obnova bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja: Studenti dobivaju bazen

U toku unutrašnji radovi na bazenu

Piše: A. TABAK

26.1.2018

Obnova bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja (FASTO), koji je uništen prije više od dvije decenije, počela je ovih dana. Prema najavama iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, studenti će bazen imati u septembru. Naša ekipa posjetila je FASTO, gdje smo zatekli radnike “Unigradnje” kako rade na unutrašnjem uređenju bazena. 

Radnici štemaju stare pločice

Pripremni radovi

Kako su kazali radnici, u toku su pripremni radovi, koji, između ostalog, uključuju štemanje starih pločica.

- Nakon toga postavljamo novu keramiku, vodo i elektroinstalacije te klime. U svačionicama će, također, biti urađene nove pločice i sanitarije – rekao nam je jedan od radnika.

Profesor na FASTO-u Nermin Nurković kazao je da će bazen, osim njihovih studenata, moći koristiti svi studenti Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

- Bazen će nam mnogo značiti, jer će naši studenti imati intenzivni vid prakse. Prema našim podacima, 99 posto studenata koji upisuju naš fakultet, znaju određene tehnike plivanja, ali kad su u pitanju studenti s drugih fakulteta, zabrinjavajući je broj onih koji ne znaju plivati – rekao je Nurković.

Nurković: Mnogo će nam značiti bazen

Druga faza

Resorni ministar KS Elvir Kazazović kazao nam je da je osigurano 90 posto novca kako bi se projekt uspješno realizirao te da su radnici “Unigradnje” zaduženi za radove u okviru druge faze.

Potrebna tri miliona KM

Kazazović je istaknuo da je vrijednost radova druge faze tri miliona KM te da je Ministarstvo dalo 2,5 miliona maraka. Kako bi se radovi priveli kraju, Kazazović je kazao da će dio novca koji nedostaje, izdvojiti iz budžeta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.