NOVI GRAD

Stanari će plaćati parking 50 KM

Naš stav je da parking prostori pripadaju građanima, istakao Mahmutović

Parking na Otoci više neće biti besplatan

Piše: A. T.

12.5.2018

Stanarima Gradačačke ulice u općini Novi Grad uskoro će biti naplaćivan parking po 50 KM mjesečno na kojem su ranije vozila parkirali besplatno. To je najavljeno na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad. Kako je istaknuto, na ovaj potez odlučili su se prvenstveno zbog stanara koji su sami tražili zatvaranje parkinga.  

 Drugi izbor

Međutim, u razgovoru sa stanarima saznali smo da nisu oduševljeni ovom idejom Općine.


Arčon i Karamehmedović: Osjećamo se prevareno

- Vrlo je nepošteno što oni hoće to da naplate. Mi smo htjeli da nam osiguraju parking na koji možemo parkirati, jer mi stanari ne možemo naći mjesto na parkingu zbog ljudi s pijace – rekla je Danica Arčon.

Njeno mišljenje dijeli i stanarka Lila Karamehmedović, koja tvrdi da su morali pristati na naplatu jer, u suprotnom, ne bi imali gdje ostaviti svoj automobil.

- Oni su nas uslovili i mi nismo imali drugog izbora. Prvo su nam kazali da ćemo plaćati 25 KM mjesečno, a sada su digli na 50 KM. Osjećamo se prevareno jer ovo nije način da se riješi problem parkiranja vozila stanara – požalila se Karamehmedović.

Nije uredu 

Da nije rješenje to da novogradsko preduzeće „Lokom“ preuzme parking i počne naplaćivati od stanara smatra i šef Kluba vijećnika SBB-a Novi Grad Ifet Mahmutović.

- To nije uredu. Parking je napravljen za stanare i njim niko nije upravljao. Naš stav je da parking prostori pripadaju građanima. Mi nismo za to i takvo nešto nećemo podržavati – istakao je Mahmutović.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.