PROSLAVA

Očekuje se spektakl: Željko Joksimović uvodi Sarajlije u 2020. godinu

Nastupit će i pjevačica Ilma Karahmet, a 1. januara "Zabranjeno pušenje"

Željko Joksimović. Arhiv

Piše: N. Crnčalo / Avaz.ba

31.12.2019

Sarajevo je i ove godine upriličilo brojna dešavanja povodom dočeka Nove godine.

Centralni događaj svakako će biti 31. decembra na Trgu BiH, gdje će Sarajlije i brojne posjetioce u 2020. godinu uvesti Željko Joksimović, a nastupit će i mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet.

Ilma Karahmet otvorit će zabavu na platou ispred SCC-a u 20:30 sati te će publiku uveseljavati sve do 22:30 sati, kada na scenu dolazi megazvijezda Željko Joksimović, koji će svojim hitovima uvesti Sarajevo u 2020. godinu. Iako će biti veoma hladno, i do - 6 stepeni, to neće pokvariti spektakl koji se očekuje.

Napominjemo da će 31. decembra doći i do izmjena u odvijanju saobraćaja u centru Sarajeva te će od 15 sati od Marindvora pa prema Baščaršiji doći do obustave na glavnoj saobraćajnici. Stoga svoje kretanje prilagodite uvjetima i koristite alternativne pravce.

Novogodišnja proslava nastavlja se i 1. januara, kada će pred Vječnom vatrom u centru grada nastupiti "Zabranjeno pušenje".  

Kao i prethodnih godina očekuje se velika posjećenost bh. prijestonici. Smještajni kapaciteti u Sarajevu za doček Nove godine su popunjeni, a predviđa se da će biti oko 100.000 posjetilaca.

Da se zaključiti, da će u novogodišnjim danima Sarajevo, i ovaj put, biti centar regije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.