PRIJEDLOG BUDŽETA

Katica: Uspostava helikopterske jedinice je strateški projekt za nas i želimo ga što prije realizirati

Predvidjeli smo u ovom budžetu za nabavku novih uniformI

Admir Katica. Screenshot

Piše: E. Ma.

31.1.2022

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da je i budžetom za 2022. kao i prošlim predviđena sredstva za nabavku novih policijskih uniformi.

- Predvidjeli smo u ovom budžetu za nabavku novih uniformi. Nadam se da će se stvoriti pravne pretpostavke da se ovaj projekt završi - naveo je Katica.

Dodao je da je predviđena i nabavka novih uniformi za Jedinicu za specijalističku podršku, sredstva za zaštitnu opremu za policiju, municije, sitnog policijskog materijala specijalističke namjene, za obnovu naoružanja...

Osigurali su sredstva i za školovanje 200 kadeta. 

Ugrađena su i finansijska sredstva u bužetu od milion i 80o.000 KM za proširenje sistema za vještačenje.

Odgovorio je i na pitanje zastupnika o uspostavi helikopterske jedinice i je li potrebno 17 miliona KM izdvojiti za nabavku helikoptera.

- To je prioritet skupštinske većine, jedan od 300 mjera i prioriteta. Projekt koji je usvojila Vlada KS, usvojen je i elaborat za provođenje ove aktivnosti. On je od strateške važnosti jer želimo da projekt koriste i naši građani. Da se koristi kada bude potreba za transport povrijeđenih, bolesnih, za pomoć u poplavama, za gašenje požara...Ovaj projekt ostaje kao takav, želimo što prije da ga realiziramo - kazao je Katica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.