SARAJEVO

Svi dokumenti za ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu će se moći dobiti u Općini Centar

U narednih mjesec ćemo krenuti sa pilot projektom gdje ćemo u pet najudaljenijih mjesnih zajednica građanima omogućiti ovjeru dokumenata u samim mjesnim zajednicama

Mandić i Katica potpisali ugovor. Općina Centar

Piše: E. Ma.

21.3.2022

Načelnik Srđan Mandić i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potpisali su danas ugovor o međusobnim pravima i obavezama i načinu realizacije projekta adaptacije šalter sale.

Projekat će biti realiziran kako bi se građanima omogućilo pružanje usluga izdavanja ličnih dokumenata u zgradi Općine Centar.

Prema riječima načelnika Mandića, nakon skoro 20 godina, Općina Centar kreće u projekat rekonstrukcije šalter sale.


Rekonstrukcija šalter sale

- Bilo je krajnje vrijeme da se šalter sala u Matičnom uredu rekonstruiše. Prije nekoliko mjeseci na sastanku sa ministrom Katicom iskazana je potreba za otvaranjem punkta MUP-a u prostorijama Općine, a sve sa namjerom da se građanima olakša proces dobijanja dokumenata. Kada se projekat realizira građani će na jednom mjestu moći izvaditi dokumente i predati zahtjeve za ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu, naglasio je načelnik Mandić.

Projekat rekonstrukcije šalter sale finansirat će Općina Centar sa 200.000 KM i kantonalni MUP sa 100.000 maraka. Načelnik Mandić je kazao da bi projekat trebao biti realizovan do kraja godine.


Vrijedan projekat

- Vjerujem da će tokom rekonstrukcije biti manjih smetnji u procesu izdavanja i ovjere dokumenata, ali kada završimo posao, itekako će se sve isplatiti. Proširit ćemo i vlastite kapacitet uz otvaranje odjeljenja MUP-a. Pored toga, u namjeri da smanjimo gužve, u narednih mjesec dana ćemo krenuti sa pilot projektom gdje ćemo u pet najudaljenijih mjesnih zajednica građanima omogućiti ovjeru dokumenata u samim mjesnim zajednicama - naglasio je načelnik Mandić.

Ministar Katica se zahvalio općinskoj administraciji i načelniku Mandiću.

- Sa ovakvim projektima idemo u susret građanima koji će više usluga moći dobiti na jednom mjestu. Ovo je izuzetno vrijedan projekat, a u narednom periodu ćemo dodatno poboljšavati uslugu - istakao je ministar Katica.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.