TUZLANSKI KANTON

Za najbolji film proglašen „Ustav Republike Hrvatske“

Dobitnici nagrada na 6. Tuzla Film Festivalu

E. SKOKIĆ

24.10.2017

Dodjelom „Vila'' Tuzla Film Festivala (TFF) okončan je šesti po redu festival najnovije filmske produkcije s južnoslavenskih prostora, koji se od prošle srijede do nedjelje održavao na više lokacija u Tuzli.  

Pet kategorija

Publika u Tuzli imala je priliku pogledati 95 filmova iz pet različitih kategorija: dugometražni, kratki igrani, dokumentarni, animirani i ''Future Generation Short Films''.

„Vilu'' TFF-a u kategoriji dugometražni film odnio je hrvatski film „Ustav Republike Hrvatske“ u režiji Rajka Grlića.

Film koji je rasplakao i tuzlansku publiku „Scream For Me, Sarajevo“ u režiji Tarika Hodžića dobitnik je „Vile'' TFF-a u kategoriji najbolji dokumentarni film. U kategorijama kratki, animirani film i ''Future Generations Short Films'' nagrade su odnijeli makedonski film „Zeleznata prikazna/Iron Story“, režija Zlatko Kalenikov, i „Revelation - The City of Haze“ u režiji Mao Qichao iz Kine.

Dva priznanja

Prvi put ove godine na TFF-u su dodijeljena i dva specijalna priznanja. Direktor Boris Balta uručio je specijalno priznanje za produkciju Slavenu Kneževiću, dok je specijalno priznanje za poseban doprinos u bh. kinematografiji pripalo Adnanu Čuhari.

 

95 filmova pogledala publika u Tuzli različitih kategorija bilo zastupljeno  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.