KRAJINA

Uposlenici "SMM Bihać - Turija" kolegi poklonili automobil

Sead Hodžić je kazao da ovo nije očekivao

Hodžić s kolegama: Dva dana kasnije još sam pod utiskom. M. Mujadžić

M.Mujadžić

29.12.2018

Desetine kilometara više od godinu nisu bile prepreka 19-godišnjem Seadu Hodžiću da svakodnevno dolazi na posao i vrijedno radi. Kako nije imao automobil, njegov put do posla odlučile su olakšati radne kolege. 

Priredili su mu veliko iznenađenje i poklonili automobil Fiat Punto. Hodžić kaže da ga je poklon radnih kolega prijatno iznenadio i da ga nije očekivao.  

- Dva dana kasnije još sam pod utiskom. Ne mogu vjerovati. Hvala im svima, radnim kolegama i šefu, na tako lijepom poklonu. Mnogo će mi značiti. Uopće nisam znao kakvo iznenađenje mi pripremaju. Mislio sam da je to sasvim običan radni dan, međutim, oni su se potrudili da tako ne bude. Pamtit ću to uvijek. Kada sam došao na posao, dočekao me cijeli kolektiv i ispočetka nisam znao o čemu se radi. Morao sam hodati zatvorenih očiju, a kada sam ih otvorio, imao sam šta vidjeti – automobil na poklon - kaže Sead Hodžić.

Od ideje do realizacije Seadovim kolegama mnogo nije trebalo. Muhamed Selimović, vlasnik bihaćke firme koji je podržao svoje radnike i uzeo učešće u kupovini, kaže nam da se sve odigralo spontano i u jednom danu. Nakon dogovora, odvojili su novac i kupili auto.

- Sead je jedini radnik firmi među njih 32 koji nije imao svoje vozilo. Položio je vozački prije mjesec. Dečki su došli, predložili i sve smo riješili za sat. Uzbuđenje i radost za sve nas je bila ogromna. Sead je izuzetno vrijedan radnik, korektan i inteligentan. On ne želi otići iz BiH, želi ovdje ostati i raditi. Meni kao poslodavcu ne preostaje mnogo nego da pored plaće i na druge načine pomognem mlade ljude u toj namjeri, onoliko koliko mogu. Drago mi je kad čujem da ima mladih koji ne žele otići, a Sead je jedan od njih i zaslužio je ovo - kaže Muhamed Selimović, vlasnik firme.

Nakon poklonjenog automobila, Muhamed Selimović, vlasnik firme, odlučio je iz svog novčanika platiti i registraciju automobila.  

- Mi smo prekjučer imali zajednički novogodišnji ručak. Svi radnici, njih 32, počašćeni su sa 250 KM za provod u Novoj godini onako kako oni žele. Uspješno smo završili godinu, kako ja tako i kupci. Želim da takva bude i mojim radnicima – poručuje Selimović.

Sve je spremno da u prvim danima nove godine Sead u svom automobilu napravi prve kilometre do posla. Do toga su vodili jedino ljudskost i kolegijalnost radnika ovog privrednog kolektiva.

- Sve ovo što smo učinili nije mnogo. Sitnica je to koja nas je sve uveselila i pokazala da u ovo tmurno vrijeme ima dobrih ljudi i pozitivnih priča. Može ih biti i više ako se potrudimo da i sami budemo akteri dobrih djela. Naše malo u svakome trenutku nekome može biti itekako veliko. Trebamo poticati jedni druge da budemo bolji kako prema sebi tako i prema drugima - kaže Selimović.   


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.