LONDON

Prodavala robu napravljenu od kože ugrožene vrste pitona

Policija je zaplijenila 35 kačketa i nekoliko velikih torbi

Skolaro se izjasnila krivom. The Sunday Times

Avaz.ba

17.12.2018

Bogata nasljednica koja se pokušava probiti kao model, našla se pred sudom, jer je prodavala krijumčarene kačkete i torbe napravljene od kože ugrožene vrste pitona. Stefani Skolaro (Stephanie Scolaro, 26) prodavala je kačkete i torbe putem sajta SS Pajton, kao i putem profila na Instagramu, gdje ima više od 80.000 pratilaca. 

Krijumčarene kačkete prodala je po cijeni od skoro 450 eura i putem jednog butika u Mejferu. Skolaro, koja se predstavlja kao model za kupaće kostime, kćerka je italijanskog rudarskog tajkuna i Britanke. Živi u luksuznom stanu u centru Londona. Ona je sporne predmete naručila iz Indonezije, a neke od njih je prodala u Velikoj Britaniji svojoj mreži bogatih mušterija.

Pažnju policije privukla je kad su paket koji je poručila iz Indonezije, zaplijenili carinici na aerodromu u Njemačkoj. Tada su počeli provjeravati njene profile na društvenim mrežama. Skolaro je priznala da je kriva za uvoz zabranjene robe i za prodaju robe napravljene od ugrožene životinjske vrste, koju je pridobila nezakonitim putem.

Bogatašica je bila vidno uznemirena na suđenju nakon što se izjasnila krivom, a puštena je iz pritvora uz kauciju. Presuda će joj biti izrečena u januaru. Policija je zaplijenila 35 kačketa i nekoliko velikih torbi, koje je prodavala za skoro 3.000 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.