KOMPLIKOVANI ODNOSI

Kako izgraditi vezu sa muškarcem koji ima djecu

Ako ste previše ljubomorni i imate problema sa povjerenjem, ovakva veza vam može biti izuzetno teška

Veze u kojima muškarac ima dijete su kompikovane. PINTEREST

A. F.

4.9.2021

Možda ste upoznali muškarca koji vam odgovara u svakom smislu. Polako se upoznajete, provodite vrijeme zajedno i počinjete razmišljati da li je on spreman podići vašu vezu na viši nivo. Tada saznajete da on ima dijete. Nemate ništa protiv djece, ali vas je ova informacija pomalo iznenadila.

Možda se nikada niste našli u sličnoj situaciji i jednostavno ne razumijete kakav će uticaj to imati na vašu vezu. Ipak, nastavljate da se viđate sa njim jer vam se stvarno sviđa, ali počinjete da primjećujete da on svoje dijete stavlja ispred vas.

Ovde je jako važno da nađete kompromis i da zapamtite neke jako važne stvari.

1. Majka njegovog djeteta će uvijek biti prisutna u njegovom životu; Razumljivo je da se plašite da muškarac sa kojim ste u vezi još uvijek gaji neka osjećanja prema svojoj bivšoj ženi i majci svog djeteta.

Ali, morate shvatiti da će majka njegovog djeteta uvijek na neki način biti prisutna u njegovom životu. Možda će je spomenuti češće nego što vi to želite, ali ako nemate konkretne razloge, nema potrebe da sumnjate u njega. Ako ste previše ljubomorni i imate problema sa povjerenjem, ovakva veza vam može biti izuzetno teška. 

Muškarc koji ima dijete veći dio vremena će provoditi sa djetetom. PINTEREST

2. Djeca se u početku mogu osjećati ugroženo; Vi niste samo stranac u njegovom životu, već i neko ko bi mogao zauzeti mjesto njegove majke. Djeca naravno ne žele da vide drugu ženu pored svog oca zato je jako važno da ih dobro upoznate i da se lijepo slažete sa njima.

3. On će većinu svog vremena provoditi sa djetetom; Ne možete očekivati da on svaki slobodan trenutak provodi sa vama. Ako je dobar otac, on će većinu svog vremena provoditi sa svojim djetetom i to jednostavno trebate prihvatiti.

4. Zreliji je od ostalih muškaraca sa kojima ste izlazili; Kada muškarac postane otac on počinje ozbiljnije da shvata život i odgovornosti koje očinstvo nosi sa sobom. Znajte da takav muškarac od vas očekuje da se dobro odnosite prema njegovom djetetu i da se brinete o njemu.

5. Nećete moći sve kontrolisati u vašoj vezi; Kada muškarac sa kojim ste u vezi ima dijete, to njegov život može učiniti nepredvidivim. Kada se dijete razboli, kada mu se nešto dogodi ili kada njegova majka ne može da ga pokupi iz škole, otac treba tu da uskoči.

U takvim situacijama ga morate razumjeti i sagledati stvari iz njegove perspektive. On želi da ima svoj lični život, ali takođe želi učestvovati u životu svog djeteta. Želi vam posvetiti vrijeme, ali ima i veliku odgovornost za dijete, a možda i majka vrši pritisak na njega.

Budite uz njega kada mu zatreba pomoć, to će olakšati i njemu i vama. Pokažite mu da ne mora da bira izmeđuvas i djeteta, da možete svi provoditi vrijeme zajedno. Pokušajte da se zainteresujete za njegovo dijete i da mu ponekad udovoljite. Ponašajte se prema njemu kao prema odrasloj osobi. Slušajte djetetove emocije i dajte mu vremena da se navikne na vas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.