Potrebno je
500 g telećeg mesa
4 mrkve
3 krompira
ljuta papričica
1/2 šolje oštrog brašna
2 kašike gustina
peršun, so, biber, vegeta i začini
2 kašičice slatke mljevene paprike
Priprema
Meso isjeckajte na kockice i pospite oštrim brašnom, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu nasjeckajte crni i bijeli luki ljutu papričicu što sitnije, mrkvu isjeckajte na kolutove, a krompir na kockice.
Na malo ulja i na jakoj vatri propržite meso uvaljano u brašno. Kad meso dobije smeđu boju, izvadite ga i ostavite na toplom. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sjeckani crni i bijeli luk, dodajte mrkvu, ljutu papričicu i dinstajte.
Kad mrkva omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom i kuhajte dok krompir ne bude gotov. U malo vode rastopite gustin, dodajte mljevenu slatku papriku i začin, pa kuhajte još 10 minuta. Skinite s vatre i pospite sjeckanim peršunom.