RECEPTI

Mađarska ljuta čorba

Pospite sjeckanim peršunom

Mađarska ljuta čorba. Printscreen

M. Z.

23.4.2023

Potrebno je

500 g telećeg mesa

4 mrkve

3 krompira

ljuta papričica

1/2 šolje oštrog brašna

2 kašike gustina

peršun, so, biber, vegeta i začini

2 kašičice slatke mljevene paprike

Priprema

Meso isjeckajte na kockice i pospite oštrim brašnom, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu nasjeckajte crni i bijeli luki ljutu papričicu što sitnije, mrkvu isjeckajte na kolutove, a krompir na kockice.

Na malo ulja i na jakoj vatri propržite meso uvaljano u brašno. Kad meso dobije smeđu boju, izvadite ga i ostavite na toplom. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sjeckani crni i bijeli luk, dodajte mrkvu, ljutu papričicu i dinstajte.

Kad mrkva omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom i kuhajte dok krompir ne bude gotov. U malo vode rastopite gustin, dodajte mljevenu slatku papriku i začin, pa kuhajte još 10 minuta. Skinite s vatre i pospite sjeckanim peršunom.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.