RECEPT

Ovaj hljeb sa bijelim lukom i sirom ukusniji je od pizze

Isijecite hljeb uzduž i poprijeko, ne do kraja, i stavite ga na pleh za pečenje

Ukusni hljeb. Društvene mreže

Z. K.

23.7.2024

Sastojci: 1 vekna hljeba, 250 g tvrdog sira, 100 g putera, 1 veza mladog zelenog luka, začini prema želji.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.

2. Isijecite hljeb uzduž i poprijeko, ne do kraja, i stavite ga na pleh za pečenje.

3. Sir siječemo na tanke kriške i stavimo u zasječene dijelove na hljebu.

4. Rastopljeni puter pomiješati sa isjeckanim zelenim lukom i začinima (prema želji).

5. Razmažite smjesu po cijelom hljebu, pokrijte folijom i stavite u rernu na 15 minuta. Da se folija ne bi zalijepila za hljeb, stavite s obje strane hljeba po 2 čačkalice.

6. Sklonite foliju i ostavite još 2 minute u rerni da se rastopi sir i da korica na hljebu porumeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.