Ljeti najviše volimo kremaste kolače koji su brzo gotovi, a recept za pravu ljetnu poslasticu koja sladi i hladi bolje od sladoleda vam donosimo u nastavku.
Za kremu:
500 ml vrhnja za šlag
200 g kondenziranog mlijeka
Korica dva limuna
40 ml limunova soka
Za umakanje keksa:
120 ml vode
2 žlice šećera
3 žlice limunova soka
Dodatno:
Keksi
Listići badema
Karamel
Priprema:
Naribajte koricu limuna pa iscijedite limunov sok.
U dublju zdjelu stavite 400 ml vrhnja za šlag, dodajte kondenzirano mlijeko, limunov sok i koricu pa miješajte rukom sve dok se ne zgusne.
Preostalih 100 ml vrhnja za šlag umutite mikserom pa dodajte u kremu.
U manjoj zdjeli pomiješajte vodu, šećer i limunov sok.
Na dno kalupa obloženog prozirnom folijom stavite malo kreme pa preko cijele površine posložite petit kekse koje ste prethodno umočili u mješavinu vode, šećera i limuna.
Na kekse stavite još jedan sloj kreme pa ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke. Posljednji sloj neka bude krema. Prekrijte kolač folijom kako se ne bi napravila korica pa stavite u zamrzivač na dva sata.
Kalup okrenite naopako kako bi izvadili kolač.
Ukrasite ga listićima badema i karamelom.