ŠPEKULACIJE

Ko plasira priče o kraju „Zvezda Granda“

Već se krčka nova sezona, tvrde iz pres-službe popularne emisije

Piše: E. BAKIĆ – E. SKENDEROVIĆ

12.3.2019

Rekordna gledanost emisije "Zvezde Granda" - Avaz
Rekordna gledanost emisije "Zvezde Granda" - Avaz
Rekordna gledanost emisije "Zvezde Granda" - Avaz
Rekordna gledanost emisije "Zvezde Granda" - Avaz
Rekordna gledanost emisije "Zvezde Granda" - Avaz


Nakon što se već izvjesno vrijeme pojavljuju špekulacija da se bliži kraj jednog od najpopularnijih i najgledanijih muzičkih šoua u regionu „Zvezda Granda“, iz produkcijske kuće „Grand“ za „Dnevni avaz“ demantirali su ove navode.  

Vesna Milanović iz „Grandove“ Pres-službe uvjerava nas da se emisije regularno snimaju, te da se čak priča o narednoj sezoni.

Rekordna gledanost

- Nova sezona se polako krčka, ali o tome ne pričamo još, jer je u toku aktuelno takmičenje i to s rekordnom gledanošću. Svi zajedno smo koncentrirani na biranje ovogodišnjeg pobjednika – poručuje Milanović.

Nije mali broj onih koji smatraju da priče o gašenju „Zvezda Granda“ plasira konkurencija, a na naš upit Milanović odgovara:

- Svi neistiniti naslovi o „Zvezdama Granda“ isključivo su djelo medijskih napisa i njihovih neimenovanih izvora.

Posljednjih dana sve su glasnije i priče da Marija Šerifović, koja uz Dragana Stojkovića Bosanca, Viki Miljković, Anu Bekutu, Jelenu Karleušu i Đorđa Davida čini žiri, napušta šou. Iz „Grand Produkcije“ za ovo ne žele ni čuti.

Čisti senzacionalizam

- Riječ je o potpunoj dezinformaciji, koja ima za cilj čist senzacionalizam, te pravljenje pometnje među kandidatima, kojima je ova vrhunska pjevačica mentor. Dakle, Marija ne napušta takmičenje, niti je to ikada bila tema razgovora s produkcijom. Ponosni smo na naš žiri i ne dozvoljavamo da se njihova imena i prezimena dovode u vezu s neistinom – poručila je Milanović.

Đurišić: Odluke donosi samo Saša Popović

Snežana Đurišić sa Sašom Popovićem također sjedi na ocjenjivačkim stolicama.

- Ono što znam i što mogu reći, a u šta sam sigurna, jeste da niti će “Grand“ prestati da postoji, niti će „Zvezde Granda“ prestati da se snimaju. Svaku promjenu, ako do nje dođe, može napraviti samo Saša Popović kao direktor produkcije. Sašina odluka je posljednja – kazala je Đurišić.

Umjesto Jelene Karleuše Ivana Peters

Nakon što joj je nedavno umrla majka, Jelene Karleuša će određeni period biti odsutna.

- U posljednjoj emisiji gledaoci ispred malih ekrana mogli su vidjeti Ivanu Peters, koja će mijenjati Jelenu do njenog povratka. Ivana je inače član mentorskog tima Jelene Karleuše – kazala nam je Milanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.