TUGA

Preminuo tvorac nekadašnje hit serije

Silvio Horta na sebi je imao rane

Silvio Horta: Pronađen mrtav u hotelskoj sobi. Agencije

M.S.S. / Avaz.ba

8.1.2020

Silvio Horta, tvorac američke dramsko-humoristične TV serije „Ružna Beti“, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Majamiju. 

Na sebi je imao rane nastale pucanjem iz vatrenog oružja, piše Independet.co.uk. Njegov portparol potvrdio je vijest za medije, ali još se ne znaju detalji tragedije.

Horta je najpoznatiji po seriji „Ružna Beti“, koja je krenula s emitiranjem na američkoj TV mreži ABC 28. septembra 2006. godine, a ima četiri sezone.

Glavnu ulogu Beti Suarez imala je Amerika Ferera (America Ferrera). Glumica se od kolege oprostila putem društvene mreže, kao i ostale kolege.

Ovo ostvarenje emitiralo se i u našoj državi, gdje su bile praćene zgode i nezgode glavnih aktera.

- Slomljeno mi je srce zbog vijesti da je Silvio umro. Njegov talent i kreativnost priuštili su meni i mnogima sreću i veselje. U mislima sam s njegovom porodicom i voljenima koji sada trpe strašnu bol - napisala je Ferera.

Silvio je rođen u Majamiju, a njegovi roditelji porijeklom su s Kube. Na scenu se probio 1998., kada je napisao scenarij za horor „Urbana legenda“, u kojem je igrao Džared (Jared) Leto. Ranih 2000-ih prešao je na televiziju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.