MUZIKA

Kašljević: "Gipsy Kingsi" žele osjetiti pravi sarajevski ugođaj, vodit ću ih na Baščaršiju

U Skenderiji će pjevati najveće hitove „Volare“, „Bamboleo“, „Baila Me“, „Trista pena“, „Samba, samba"...

"Gipsy Kins": Velika grupa stiže u glavni grad BiH. Agencije

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

14.1.2020

Za koncert čuvenog „world music” sastava "Gipsy Kings", predvođenog Andreom Rejesom (Reyes), koji je zakazan za 20. februar u sarajevskoj Skenderiji, kako saznajemo, vlada veliki interes. Kako za "Avaz" kaže organizator Tomislav Kašljević, karte se prodaju veoma dobro i očekuje se da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

- Pripreme su u punom jeku, jer je to zaista zahtjevan projekt koji iziskuje mnogo truda. Drago mi je zbog interesa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i zaista s radosnim iščekivanjem gledam ususret tom velikom muzičkom događaju - ističe Kašljević.

"Gipsy Kings" u Sarajevu nastupa u okviru regionalne turneje, koja obuhvat Zagreb (18. 2.), Beograd (19. 2.) i Banju Luku (21. 2).

- Beograd i Zagreb su skoro rasprodati, a Banja Luka se zahuktava - dodaje Kašljević.

Koncertni program je pomno pripremljen, a naravno da će se u Skenderiji, naglašava Kašljević, pjevati hitovi „Volare“, „Bamboleo“, „Baila Me“, „Trista pena“, „Samba, samba“ i brojni drugi.

Osim toga, članovi "Gipsy Kingsa" žele osjetiti pravi sarajevski ugođaj.

- Naravno da ću ih odvesti na Baščaršiju. Rekao sam im i da će probati kuhinju drugačiju od mediteranske i neizostavno je da kušaju ćevape i baklave - otkriva nam Kašljević. 

Cijena ulaznica za spektakl u Skenderiji je od 30 do 80 KM i mogu se nabaviti putem sistema kupikratu.ba, kao i na blagajni BKC-a, na platou Skenderije te u Ferhadiji. 

"Gipsy Kings". Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.