PJEVAČ NEGIRAO OPTUŽBE

Džastin Biber: Seksualno zlostavljanje ne shvaćam olako

Nema istine u toj priči. Uskoro ću vam dokazati da na toj lokaciji nikad nisam bio

Džastin Biber. Agencije

Avaz.ba

23.6.2020

Pjevač  Džastin Biber (Justin Bieber, 26) ponovno puni medijske stupce. Djevojka, koja se na Twitteru predstavila kao Danijel (Danielle), optužila ga je da ju je 2014. seksualno napao u hotelu u teksaškom gradu Ostin. Muzičar je negirao optužbe, a onda je njen profil na društvenoj mreži "ispario".

- Glasine su samo glasine, ali seksualno zlostavljanje ne shvaćam olako. Htio sam odmah progovoriti zbog poštovanja koje imam prema žrtvama zlostavljanja i htio sam imati činjenice prije ikakve izjave - poručio je Biber na Twitteru. 

- U posljednja 24 sata pojavio se novi profil koji je ispričao priču o mojoj uključenosti u seksualni napad 9. marta 2014. u Ostinu u Teksasu u hotelu "Four Seasons". Želim biti jasan. Nema istine u toj priči. Uskoro ću vam dokazati da na toj lokaciji nikad nisam bio - dodao je Biber.


Džastin Biber. Agencije

Zatim je rekao kako je u Ostinu bio s tadašnjom djevojkom, pjevačicom i glumicom Selenom Gomez (27). Kao dokaz, priložio je "hrpu" linkova na članke, fotografije, ali i račune koji potvrđuju njegovu priču da se nije nalazio u hotelu u kojem se navodno dogodio napad.

- Menadžer hotela može potvrditi kako nisam bio njihov gost tada - napisao je.

Naglasio je kako svaka tvrdnja o seksualnom zlostavljanju treba biti shvaćena ozbiljno.

- I zato mislim da je moj odgovor bio potreban. Ova konkretna priča je nemoguća i zato ću surađivati s vlastima i Twitterom te poduzeti konkretne radnje - zaključio je Bieber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.