KRUŽE NETAČNI NAVODI

Otac Vidoja Ristovića: Ne znam od čega je preminuo, doktori mi nisu dali nikakvu informaciju

Mojih pretpostavki nema, nisam tvrdio nijednog trenutka da je moj sin preminuo od srca, kazao je

Nikolina Pišek i Viktor Ristović. Agencije

E. Ć. / Republika

31.5.2022

Viktor Ristović, otac Vidoja Ristovića, rekao je da nisu tačni navodi da je njegov sin preminuo od respiratorne insuficijencije koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića.

On vjeruje da Danijela Bojić, maserka iz Valjeva i ljubavnica Vidoja, zna uzrok smrti njegovog sina. Kako kaže, čudi ga to što Danijela nije odmah pozvala Hitnu pomoć kada je shvatila da je Vidoje mrtav.


- Toksikološki nalazi još nisu stigli i ne znam kad će. Mislim da će pr- Toksikološki nalazi još nisu stigli i ne znam kad će. Mislim da će prije vama novinarima reći kad će poslati nalaze nego li meni, ne znam iz kojeg razloga. Otkako mi je sin umro ne znam što je uzrok! Što se Danijele tiče, mi se nismo još čuli, ali ne čudi me što neće ništa pričati. Ona je u strahu, ne znam što krije. Nemam drugo objašnjenje - govori Ristović i nastavlja:

- Kad sam bio kod nje u stanu ništa mi nije rekla jer nisam razgovarao s njom. Postavio sam joj samo jedno pitanje, a to je bilo zašto nije odmah zvala Hitnu pomoć. Prošlo je više od pola sata kako je Vidoje umro, a ambulanta stiže tek kasnije. Nikad se više od sprovoda nismo čuli. Zanima me što se dogodilo u tom stanu, kao oca koji je izgubio dijete. Od Danijele nema ni traga ni glasa. Čekam da stignu nalazi pa ću je pitati da mi objasni neke stvari.


Rekao je da mu doktori nisu dali informaciju da je njegov sin preminuo uslijed prekida rada srčanog mišića.

- Mojih pretpostavki nema, nisam tvrdio nijednog trenutka da je moj sin preminuo od srca. To mi doktori nisu rekli. Uzrok smrti nema veze sa srcem, tko zna što je u pitanju. Bez nalaza ništa ne mogu znati. Nikakav razlog nisam otkrivao, van pameti je da je Vidoje preminuo od srca. Nisam doktor, liječnici mi ništa nisu rekli, niti sam ih vidio.

Ne znam što se krije od mene, ali i sada imam liječnike oko sebe. Otkako sam izgubio sina, jako se loše osjećam. Ne shvaćam zašto me ljudi pitaju je li mi sada bolje. Ko nije izgubio dijete, ne može shvatiti i razumjeti taj osjećaj. To je praznina koja ostaje. Čovjek može samo nekako naučiti živjeti s tim - naglasio je Ristović za Republika.rs.

Ristović je rekao da ne razmišlja o bilo kakvoj podjeli imovine s Nikolinom Pišek te dodaje kako ona nije ni potencirala razgovor o tome.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.