PREMIJERA NA SFF-U

Ekipa "Praznika rada" s novinarima: Nakon ovog filma će te zagrliti prvu osobu do sebe

Direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović i načelnik Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrić su potpisali ugovor o saradnji

Sa press konferencije. N. Novaković

Piše: N. Novaković

10.8.2022

Svjetskom premijerom filma "Praznik rada" reditelja Pjera Žalice bit će zatvoren 28. Sarajevo Film Festival.

- Neću slagati ako kažem da je moj profesionalni život vezan za Sarajevo Film Festival. Bio sam na mnogim festivalima, ali tih sedam dana živimo život na koji smo navikli. Emotivan sam prema filmu. Priča je tačna i iskrena. Nadam se sa će publika naći karte za film i kakvo god bude vrijeme odgledati film - poručio je Žalica na današnjoj press konferenciji.

Muziku za "Praznik rada" komponirao je je Dino Šukalo. 



Sa današnje press konferencije. N. Novaković

-Teško je nakon Saše Lošića Loše raditi s Pjerom. Dugo smo bili u procesu i ostalo je muzike za tri filma. Drago mi je da radim sa ovim ljudima i da sam dobio šansu raditi muziku za ovakav film - rekao je Dino Šukalo.

Glumac Adnan Glamočak izrazio je zadovoljstvo što je radio sa profesionalcima.

- Nakon ovog filma će te zagrliti prvu osobu do sebe. Ekipa je bila na profesionalnom nivou i napravili smo dobar film- kazao je Glamočak.

Direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović i načelnik Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrić su potpisali ugovor o saradnji, a i ove godine će biti Ljetno kino Stari Grad mjesto za filmske projekcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.