PROGOVORILA O BOLESTI

Anđelina Đoli objavila fotografiju s preminulom majkom i poslala snažnu poruku

Šaljem svoju ljubav onima koji su također izgubili voljene, poručila je Džoli

Anđelina Džoli. Instagram

N. A.

12.5.2023

Holivudska glumica Anđelina Džoli (Angelina Jolie), u čast Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika, objavila je na svom Instagramu fotografiju s preminulom majkom, kojoj bi danas bio 73. rođendan.

- Sutra bi mojoj majci bio 73. rođendan. Preminula je prije 15 godina, nakon duge borbe s rakom dojke i jajnika. Imala sam preventivne operacije da bih smanjila šanse od oboljenja, no, nastavljam da idem na preglede. Šaljem svoju ljubav onima koji su također izgubili voljene i snagu onima koji se u ovom trenutku bore za svoje živote i živote onih koje vole, dok svim ostalim ženama imam da kažem samo jedno, molim vas da odvojite vrijeme da se brinete o sebi i idite na mamografe i krvne pretrage ili ultrazvuk, posebno ako imate porodičnu historiju raka - zaključila je glumica.

Slavna glumica je još 2019. godine otvorila dušu za "Time" o svojim preventivnim procedurama nakon tragedije gubitka majke od raka.

- Jednostavno osjećam da sam odlučila da poboljšam svoje šanse da budem ovdje, kako bih vidjela moju djecu i njihovo odrastaje, te jednog dana upoznam unuke - napisala je holivudska diva tada o svojoj odluci da uradi preventivnu dvostruku mastektomiju i kasnije ukloni jajnike i jajovode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.