K1

Poturak poražen u Bukureštu na bodove

Iskusni bh. borac izgubio od domaćeg takmičara

Poturak: Porazio ga 19-godišnji borac. SCREENSHOT

E. Ćosić

5.6.2021

Bosanskohercegovački K1 borac Dževad Poturak poražen je u Bukureštu na bodove protiv domaćeg borca Stefana Lateskua (Latescu). Iskusni Poturak (43) se takmičio u okviru organizacije Dynamite Fighting Show, ali nije imao sreće da savlada mnogo mlađeg protivnika, 19-godišnjeg Rumuna.

Borba je trajala dogovorene tri runde, a nije viđen nokaut iako je Poturak u jednom navratu u finišu borbe bio žestoko uzdrman nakon izvrsnog udarca koljenom od strane Latescua. Poturak se uspio pridići i nastaviti meč, ali je na kraju mnogo mlađi borac slavio sudijskom odlukom.

Poturak se nakon toga uspio pridići i nastaviti meč, no daleko mlađi borac je bio aktivniji, bolji i na kraju je pobijedio sudijskom odlukom.- Borba je bila dobra i jaka. Izgubio sam na bodove. Nemam nekih povreda, ali mi je žao što nisam donio pobjedu u BiH. Ipak, ostavili smo dobar utisak, borac je mlad i pred njim je budućnost. Ostavio je bolji utisak, pogodio me je koljenom i to je presudilo u njegovu korist. Žao mi je što sam izgubio, moglo je biti bolje, ali život ide dalje. Nastavljamo dalje sa svojim aktivnostima - poručio je Poturak nakon borbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.