BRITANSKI BOKSER

Tajson Fjuri poručio polubratu Tomiju: Lično ću te penzionisati ako izgubiš od Youtubera

"Kralj cigana" rekao da bi polubratu promijenio prezime u slučaju poraza od Džejka i Pola

Tajson i Tomi Fjuri. SPORSTSKEEDA

E. Ćosić

7.10.2021

Polubrat Tajsona Fjurija (Tyson Fury) Tomi trebao bi se boriti protiv Youtube zvijezde Džeka Pola (Jake Paul). Tomi Fjuri je za sada na skoru 7-0-0, a od sedam pobjeda četiri su došle nakon nokauta.

Međutim, protivnici su bili nedorasli, pa Fjuri mlađi još uvijek nije potvrdio potencijal o kojem se uporno priča. Ne bi to učinio ni protiv Youtubera, ali bi eventualni poraz rekao dovoljno. Tako smatra i Tajson Fjuri, koji je polubratu poručio da će ga osobno penzionisatu ukoliko ne pobijedi Pola.

- Mislim da je to borba koja se treba dogoditi, Tomi i Džejk će se boriti. Ako Tomi ne može pobijediti Džejka Pola, ja ću ga osobno penzionisati što se boksa tiče. Neka zaboravi na boks ako ne može slaviti u toj borbi. On ima ambiciju postati svjetski prvak i zato mu pobjeda protiv nekog tipa s Youtubea ne bi trebala predstavljati problem. 

Međutim, to je sjajna borba za svijet društvenih mreža i djecu koja prate obojicu. Bio bi to spektakl i odlična borba za gledati. Ali Tomi, njegovo prezime je Fjuri. Ako ne može pobijediti Džejka Pola, promijenit ću mu prezime - rekao je Tajson Fjuri "Boxing Social".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.