OČEKIVANA ODLUKA

Sloboda odustala od nastupa u ABA ligi

Bili u obavezi da plate 50.000 eura za pozivnicu

OKK Sloboda: Bili primorani da odustanu od takmičenja. OKK SLOBODA

Piše: E. Sk.

7.10.2020

Košarkaši tuzlanske Slobode neće igrati u Aba ligi 2 nakon što je rukovodstvo kluba donijelo očekivanu odluku. Naime, Sloboda je bila u obavezi da uplati 50.000 eura za pozivnicu, ali je u međuvremenu došlo do promjena sistema takmičenja pa tako tuzlanski košarkaši niti jednu svoju utakmicu neće igrati u Mejdanu.  

Rukovodstvo kluba je od boarda Aba lige zatražilo da se cijena pozivnice umanji, ali, vjerovali ili ne, nisu dobili nikakav odgovor. Zbog toga su board Aba lige pismenim putem obavijestili da u ovoj sezoni ne mogu igrati u drugom regionalnom takmičenju.

- Na sastanku klubova ABA 2 lige održanom 7. septembra putem zoom-a, predstavnik OKK Sloboda, predsjednik kluba gospodin Aid Berbić, zamolio je predstavnike rukovodstva ABA lige da se razmisli o smanjenju cijene pozivnice koju bi klubovi trebali platiti za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka o eventulanom smanjenju cijene biti donesena na board-u ABA lige koji se trebao sastati do kraja mjeseca, te da ćemo biti obavješteni o istoj.

Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsjednik u razgovoru sa gospodinom Milijom Vojinovićem, sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja cijene pozivinice što je u ovom momentu za naš klub previše.

Naime, ABA 2 liga se igra po principu turnira i to jednokružnim bod sistemom. Interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se niti jedna utakmica ne igra u Tuzli, praktično ne postoji, kada nema live streama, publike, prihoda od ulaznica… Sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku, a to je da u sezoni 2020/21. ne učestvujemo u takmičenju.

Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali 50. 000 eura je veoma visoka cijena za koju ne dobivamo ništa zauvrat. Ostalim ekipama kao i rukovodstvu lige želimo uspješnu sezonu, da se okonča bez problema prekida izazvanih virusomCOVID-19, te se nadamo da ćete razumijevanja za naše razloge - navodi se u saopćenju OKK Sloboda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.