FENOMENALNI SLOVENAC

Dončić odigrao sjajnu partiju, Dalas prokockao pobjedu

Mavsi su početkom drugog poluvremena imali 22 poena prednosti

Dončić: Odigrao odličnu utakmicu. Twitter

E. Ć.

20.10.2022

Košarkaši Dalas Maveriksa pretrpjeli su nevjerovatan poraz u prvoj utakmici nove sezone u NBA ligi na gostovanju kod Finiksa (105:107). 

Mavsi su početkom drugog poluvremena imali 22 poena prednosti, no igrači Finiksa su malo po malo topili zaostatak. Na tri minute do kraja došli su i do vodstva kada je Kameron Pejn (Cameron Payne) pogodio za 101:100. Demion Li (Lee) je potom ubacio tricu za +4 Finiksa, a onda je uslijedio mini-šou Luke Dončića.

Prvo je dobio tehničku, a onda je u minuti postigao pet poena za poravnanje rezultata (105:105). Na devet sekundi do kraja utakmice Li je ubacio dva poena za novo vodstvo. Dalas je imao posljednji napad, ali je Luka Dončić sa osam metara promašio šut za tri poena iz teške pozicije.

Inače, Dončić je odigrao sjajnu utakmicu. Postigao je 35 poena, a imao je i devet skokova, te šest asistencija. Iz igre je šutirao 10 od 23, a sa linije za slobodna bacanja pogodio je svih 13 šuteva.

Kod Finiksa je najefikasniji bio Devin Buker (Booker) koji je imao 28 poena, a dodao je i devet asistencija, te četiri skoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.