PRIJE POČETKA UTAKMICE

Nizak udarac iz Španije: Ljekari dolaze u Beograd da vide čudo, Eksum glumi bolje od Di Kaprija

Španski mediji su na zub uzeli igrača koji je povrijeđen u tučnjavi na kraju druge utakmice

Eksum: Optužen da lažira povredu. Screenshot/Twitter

N. H.

2.5.2023

Večeras je na programu treća utakmica plej-of serije Eurolige između Partizana i Real Madrida, a optužbe s obje strane ne prestaju. Ova utakmica je odavno postala više od sukoba na parketu, pa od kraja druge utakmice košarkaši, navijači, čak i novinari optužuju suparničke košarkaše.

Real Madrid nakon tučnjave nije kaznio Geršona Jabuselea (Guerschon Yabusele) i Gabrijela Deka (Deck) zbog ponašanja na drugoj utakmici u Madridu, što je izazvalo pomamu u srbijanskim medijima, ali ni njihove kolege iz Španije nisu ništa mirnije u ovom sukobu.

Dante Eksum (Exum), australijski košarkaš koji se povrijedio u toj tučnjavi nakon što ga je hrvačkim zahvatom Jabusele oborio na parket, viđen je na jučerašnjem treningu prije ove utakmice, a to je dovelo do toga da u Madridu sumnjaju na težinu i postojanje njegove povrede. 

Španski novinar Pablo Herero, koji radi na „Radio 5“ i portalu „24 Segundos en Blanco“ koji se specijalno bavi košarkašima Real Madrida, sumnja u njegovu povredu, a to je dokazao i njegov komentar. On je uz fotografiju Eksuma napisao:

- Doktori sa svih strana svijeta stižu u Beograd da prouče slučaj Lazara (op.a lik iz Biblije) Dantea Eksuma. Od hodanja na štakama s pokidanim ligamentom u četvrtak, preko šepanja na jednoj nozi u petak, pa do igranja bez problema u utorak. Sjajna gluma. Ovo nije uspio ni Di Kaprio u "Vuku sa Vol Strita" - napisao je španski novinar. 

Također, oni traže da se i Jabuseleu smanji kazna u slučaju da Eksum zaigra na večerašnjoj utakmici. Oni smatraju da, ako povreda nije ozbiljnije prirode, ni kazna ne smije biti. 

Podsjećamo, Partizan vodi u ovoj plej-of seriji 2:0 i potrebna im je još samo jedna pobjeda za prolazak na Final Four koji se igra u Kaunasu krajem maja. 

Na ovoj utakmici će nedostajati igrači s obje strane zbog suspenzija kao posljedice tučnjave zbog koje je prekinuta druga utakmica, odigrana u četvrtak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.