NOGOMET

Inijesta: Sve je moguće, osim da igram protiv Barcelone

A. M.

22.3.2018

Fudbaler Španije Andres Inijesta (Iniesta) izjavio je da će mu biti čudno kada se "suoči" sa Lionelom Mesijem (Messi) u prijateljskoj utakmici između "Crvene furije" i Argentine. Španija će odigrati prijateljske utakmice protiv Njemačke (23. mart) i Argentine (27. mart) u cilju priprema za Svjetsko prvenstvo.

- Biće čudno igrati protiv Mesija. Navikli smo da svakdonevno treniramo zajedno. Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, uvjeren sam da će oba tima uraditi sve da pobjede. Nadam se da će i utakmica protiv Njemačke biti zanimljiva. Dobro je što igramo protiv timova koji su na visokom nivou - kazao je Inijesta.

Legendarni igrač Barcelone istakao je i da ne postoji mogućnost da ikada zaigra protiv Mesija u klupskim takmičenjima. 

- Ne bih otišao nigdje gdje postoji mogućnost da igram protiv mog sadašnjeg tima. Svaki scenario koji ne uključuje takmičenje protiv Barcelone je moguć. Mnogo toga mi se mota po glavi. Još nekoliko nedjelja je ostalo do konačne odluke, koja će biti jedna od najvažnijih u mojoj karijeri. Neće biti pitanje ljubavi, već ću gledati gdje mogu da doprinesem. Ako me povrede zaobiđu, mogao bih u startnih 11 u Barceloni da budem i naredne dvije godine. Ako odem, biće zato što ne mogu da dam maksimum. Ne želim da budem tu samo zbog nečeg što sam nekad bio - dodao je Inijesta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.