KVALIFIKACIJE ZA SP

Hadžibegić iz Pariza za "Avaz": Pjanić ima idealnu priliku da nam ponovo pokaže da je odličan igrač

Vidim da je i selektor optimista i to mi se dopada

Faruk Hadžibegić. Arhiva

Piše: G. Šumar

24.3.2021

Nekadašnji selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić optimista je pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022 i večerašnju  utakmicu (20.45 sati) u Helsinkiju.



Vratiti potrebnu atmosferu

- Mislim da je jako lijepo što je došlo vrijeme da se ponovo igraju reprezentativne utakmice, rekao je za "Avaz" Hadžibegić, koji s nestrpljenjem očekuje utakmicu u svom pariškom domu.

- Jedino kroz utakmicu ili utakmice možemo vratiti atmosferu koja nam je potrebna. One najave koje sam vidio i čuo na našoj konferenciji za štampu, od strane selektora (Ivajlo Petev - op.a.) i kapitena (Edin Džeko) jako su pozitivne. Drago mi je da je takva atmosfera, insistiram na tome jer je to jedan od (pred)uslova da se odigra dobro i pobijedi.


Želim pobjedu

Hadžibegić večeras, kako kaže, želi pobjedu.

- Mislim da imamo sreću što smo kompletni, bojali smo se zbog Džekinog zdravstvenog biltena, odnosno te lakše povrede aduktora. Ali, dobro je sve prošlo. A što se tiče našeg drugog aduta - Miralema Pjanića, ako ništa drugo bit će svjež. To mu je idealna prilika da nam svima ponovo pokaže da je odličan igrač. Želim pobjedu za dobar start u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Vidim da je i selektor optimista i to mi se dopada, zaključio je Hadžibegić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.