CLAUDIO RANIERI

Za Azara sam posebno vezan zbog jednog njegovog gola iz prošlosti

- Kompaktan je to tim, defanzivci Belgije su spori i zato je selektor Martinez zgusnuo linije. Mi smo do sad pokazali najviše, kaže Italijan

Ranijeri očekuje kvalitetnu utakmicu između Belgije i Italije. Arhiva

M. K.

1.7.2021

Italijanski trener Klaudio Ranijeri (Claudio Ranieri) smatra da će utakmica Belgije i Italije biti otvorena i napadački orijentisana najviše od svih duela u četvrtfinalu Evropskom prvenstva.

- Belgija je trenutno tim broj jedan po FIFA rang-listi, dok smo mi ekipa koja je dosad pokazala najviše na ovom Euru. Protiv Austrije, Italija se mučila, ali je ipak na kraju slavila, to je jednostavno tako u fudbalu, kada je jedna ekipa u fazi sazrijevanja, rekao je Ranijeri.

Belgijanci su u osmini finala bili bolji od Portugala rezultatom 1:0, a prava je rijetkost da Portugalci predvođeni Kristijanom Ronaldom (Christiano) nekom ne postignu u nešto više od 90 minuta meča.

- Kompaktan je to tim, defanzivci Belgije su spori i zato je selektor Martinez zgusnuo linije.  De Brujne (De Bruyne) je um, Lukaku je snaga, a poezija je Eden Azar (Hazard). Za njega sam posebno vezan, u dresu Čezija dao je gol Totenhemu prije pet godina i omogućio mom Lesteru da postane šampion Engleske, priznao je Ranijeri.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.