PREMIJER LIGA BIH

Danas na programu tri utakmice: Može li Sloboda nastaviti pobjedonosni pohod

Leotar i Tuzla City otvaraju 4. kolo u 17 sati, a potom slijedi duel Sloboda – Široki Brijeg

Kenin Devedžić i Mladen Žižović. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

7.8.2021

Danas su na programu tri premijerligaške utakmice. Leotar i Tuzla City otvaraju 4. kolo u 17 sati, a potom slijedi duel Sloboda – Široki Brijeg (19 sati).

- Protekla sedmica je bila jako turbulentan za nas zbog smjena u stručnom štabu, rekao je v.d. trenera Širokog Brijega Jure Ivanković, koji je naslijedio Tonija Karačića. 


Teško razdoblje

Ivanković je istaknuo da je iza Širokobriježana teško razdoblje...

. Kod nas je mentalitet takav, kada rezultatski ide dobro onda ste najbolji na svijetu, a čim krene lošije odmah se brzo zamjeni trener. Ja se moram zahvaliti trenerima na protekle dvije godine i svemu onome što su napravili za klub. Imao sam priliku naučiti puno toga od njih u ovom poslu. Dobro smo analizirali Slobodu i gore idemo na tri boda, jer bi s pobjedom popravili stanje na tabeli i u ekipi – naglasio je Ivanković

Daniel Lukić je istaknuo kako je zadovoljan s prilikom za igranje i dokazivanje u seniorskom nogometu.

- Drago mi je da sam ovdje prvi put na konferenciji kao igrač. Igramo protiv Slobode koja je kvalitetna momčad. Međutim, mi nismo zaboravili igrati i za ovaj susret smo se kvalitetno pripremili. Nadam se da ćemo gore odigrati dobro i doći do prve pobjede u sezoni – kazao je Lukić koji je u svom debiju protiv albanske Vlaznije postigao prvi pogodak za Široki.

Široki Brijeg će u toj utakmici tražiti prvu pobjedu nakon tri vezana remija, dok će Sloboda koja je vodeća tražiti nastavak maksimalnog učinka.


Devedžić optimista

S druge strane, za utakmicu protiv Širokobriježana konkurisat će mladi stoper Tuzlaka Kenin Devedžić. Prema njegovim riječima, protivnik jeste neugodan i treba biti oprezan, ali vjeruje u snagu svojih saigrača.

- Nadam se da ćemo iskoristiti dobar početak sezone i atmosferu u ekipi te da ćemo nastaviti pozitivan niz. Istina je da su protivnici promijenili šefa struke, uz dosta turbulencija u timu, a promjena trenera zna donijeti pozitivan šok za ekipu. Zbog toga moramo biti oprezni i pružiti svoj maksimum i u tom slučaju pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, istakao je Devedžić.

Subota

TREBINJE: Leotar – Tuzla City (17 sati)

TUZLA: Sloboda – Široki Brijeg (19 )

MOSTAR: Zrinjski – Željezničar (21).

Nedjelja

POSUŠJE: Posušje – Borac (16.55 )

PRIJEDOR: Rudar Prijedor – Sarajevo (17 )

BIJELJINA: Radnik – Velež (19).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.