NALJUTIO FUDBALSKE FANOVE

Ronaldo za Superligu: Navijači žele gledati duele Intera, Reala, Barcelone...

Za mene su domaća prvenstva i dalje temelj fudbala, navijači se mnogo žrtvuju, kupuju sezonske karte, dolaze na utakmice.., kaže Brazilac

Brazilac nema ništa protiv formiranja novog elitnog takmičenja. Agencije

M. K.

23.9.2021

Nekada najbolji fudbaler svijeta, Brazilac Ronaldo, smatra da nacionalna prvenstva neće izgubiti draž ako se formira Superliga, koja je, kao što je poznato, izazvala pravi haos u evropskom fudbalu od prvog dana kada je spomenuta. 

Ovu vijest su vrlo brzo prenijeli svi važniji sportski mediji u svijetu, a Ronaldo je, sudeći po komentarima fudbalskih fanova, svojom izjavom mnogo razočarao javnost koja je uglavnom protiv formiranja takmičenja koje bi odvojilo one najbogatije od ostalih klubova. 

– Kao predsjednik Valjadolida interes mi je da La Liga ostane snažno takmičenje. Ne mislim da bi bilo drugačije ako se formira Superliga. Za mene su domaća prvenstva i dalje temelj fudbala, navijači se mnogo žrtvuju, kupuju sezonske karte, dolaze na utakmice, vole klubove i podržavaju ih i smatraju porodicom, smatra Ronaldo.

Brazilac ističe kako ideja Superlige nije loša, te da bi navijači više uživali.

– Ljudi razumiju da je fudbal sportska i zabavna industrija. Ideja Superlige nije loša. Navijači žele da vide najveće utakmice, da često  gledaju duele Real Madrida i Milana, Intera i Mančester sitija ili PSG-a, i slične. Bolje nego da čekaju četvrtfinale ili polufinale Lige šampiona kako bi gledali sudare velikana, rekao je slavni napadač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.