A VAŽE ZA FAVORITE

Šokantan poraz Belgije dva dana prije Svjetskog prvenstva, Hrvati likuju

Martinez je izveo najjači sastav Belgije

Slavlje Egipćana. Screenshot

Piše: E. T.

18.11.2022

Belgija je danas izgubila od reprezentacije Egipta 2:1, što je poprilično izenanđujući rezultat uzme li se u obzir sastav ove reprezentacije te njihove ambicije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru. Oni su u Rusiji prije četiri godine završili na 3. mjestu i veliki broj nogometnih znalaca Belgiji daje visoke šanse za titulu svjetskog prvaka. 

Međutim, Eden Hazard i društvo danas protiv Salahovog Egipta nisu bili u elementu. Dva dana prije početka turnira izabranici Roberta Martineza u Kuvajtu su u prijateljskoj utakmici poraženi. 

Martinez je izveo najjači sastav Belgije. U prvom poluvremenu nije bila Yourija Tielemansa te Romelua Lukakua koji je upitan i za grupnu fazu SP-a zbog povrede zadnje lože. 

Tako su popularni Faraoni poveli golom Mostafe Mohameda u 33. minuti. (1. GOL POGLEDAJTE OVDJE) Napadač Nanta postigao je gol iz voleja nakon greške Kevina De Bruynea. Na 2:0 povisio je igrač Trabzonspora Mahmoud Trezeguet, nakon sjajne dubinske lopte Mohameda Salaha.(2. GOL POGLEDAJTE OVDJE)

Roberto Martinez napravio je nekoliko izmjena, nakon čega je u 76. minuti jedan od jokera s klupe ublažio poraz Belgijaca. Dvadesetdvogodišnji napadač Lensa Lois Openda pogodio je nakon asistencije Karaska.

Poraz Belgijanaca obradovao je Hrvate, koji su u grupi F sa Kanadom i Marokom. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.