BRANE BRONZANU MEDALJU

Belgijski slektor: Nismo mentalno spremni za Svjetsko prvenstvo

Možda nismo pokazali sve što možemo i iskoristili sve naše mogućnosti, rekao je

Martinez: Nismo na najboljem nivou. AP

Piše: A. K.

19.11.2022

Reprezentacija Belgije na Svjetsko prvenstvo u Katar stiže kao branitelj bronzane medalje iz Rusije i najzvučniji je protivnik Hrvatske s kojom će odmjeriti snage 1. decembra u posljednjem kolu grupne faze. Dva dana prije početka turnira izabranici Roberta Martineza u Kuvajtu su u prijateljskoj utakmici rezultatom 2:1 izgubili od Egipta.


Ishod iznenađujući

Ovaj ishod naročito je iznenađujući ako u obzir uzmemo da je Belgija istrčala u najjačem sastavu izuzev Yourija Tielemansa koji je ušao u drugom dijelu i Romelua Lukakua koji je zbog ozljede zadnje lože i dalje upitan za utakmice grupne faze, uključujući susret s Hrvatskom.

Nakon utakmice svoj komentar dao je belgijski selektor Martinez: 

- Rezultat i naša igra nisu bili na razini očekivanja, ali vjerojatno nam je ovo i trebalo. Inače imamo 3-4 sedmice prije Svjetskog prvenstva, što ovaj put nije slučaj.

Mentalno mi se čini da nismo spremni za Svjetsko prvenstvo. Malo sam i razočaran jer nismo igrali kao da je Svjetsko prvenstvo. Možda nismo pokazali sve što možemo i iskoristili sve naše mogućnosti. Naš suparnik, koji ne ide u Katar, bio je dobar. Moramo se pobrinuti da je svaki igrač spreman za ono što nam treba. Ne možemo ići na ovakav turnir i očekivati uspjeh ako nismo na najboljem nivou.

Stvar taktike

Svoje viđenje dao je i suigrač Luke Modrića iz Real Madrida, belgijski golman Thibaut Courtois: 

- Ne trebaju nam utakmice za poboljšanje, ovo je sada stvar taktike i analize. Nismo dobro radili ono što smo trebali. Igramo protiv suparnika s brzim napadačima, bit će teško. Ako ne budemo bolji, ispast ćemo u skupini. Ako budemo dobri, možemo imati dobar turnir.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.