SOLOMONSKO RJEŠENJE

"Zakon je samo za siromašne": U Saudijskoj Arabiji krše ustav zbog Ronalda i Georgine

Dva advokata iz Saudijske Arabije su poručila da očekuju da će zakonska odredba biti ignorisana

Zakon ne važi za Ronalda: U Saudijskoj Arabiji po zakonu samo vjenčani parovi mogu da žive zajedno. Instagram

A. Č.

7.1.2023

Mediji iz Saudijske Arabije, a i izvori brojnih svjetskih medija svjedoče da je Saudijska Arabija spremna da prekrši zakon zbog Kristijana Ronalda, novog pojačanja Al Nasra (po ugovoru po sezoni zarađuje 200 miliona eura).

Zapravo se došlo do Solomonskog rješenja da upravo Kristijano Ronaldo i Georgina Rodrigez dobiju izuzeće na ono što bi u svim drugim slučajevima bio haram.

Naime, Saudijska Arabija je spremila izuzeće po kom će Ronaldo moći da živi sa vjerenicom, jer po zakonu u ovoj državi samo vjenčani parovi mogu da žive zajedno.

Dva advokata iz Saudijske Arabije su poručila da očekuju da će zakonska odredba biti ignorisana i da će njihov slučaj biti okarakterisan kao izuzeće.

Zbog toga je jedan od komentara Džoša Palera Lina, jujtubera iz Azije bio.

- Zakon je samo za siromašne. Ovo je pokazalo da ako ste dovoljno poznati ili dovoljno bogati, da ste iznad zakona. Primarni pokazatelj - napisao je Lin.

Ronaldo i Georgina se još uvijek nisu oglasili o ovome, ali kako je poznato da je Portugalac perfekcionista vjerovatno je već ranije osigurao da može da uživa u istom životu koji je ranije vodio u Madridu, Torinu i Mančesteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.