BIVŠI NAPADAČ

Kristijan Vieri siguran: Inter je bolji od Milana

Inter je bolji jer ima jaču ekipu, počevši od napada, kazao je legendarni Italijan i bivši član obje ekipe

Vieri: Siguran u pobjedu Intera. AP

N. H.

9.5.2023

Bivši napadač i legenda italijanskog fudbala, Kristijan Vieri (Christian), govorio je o okršaju Milana i Intera u polufinalu Lige prvaka.

Inter u boljoj formi

Nakon što je Inter dominirao u prethodnih nekoliko utakmica, bivši napadač oba milanska rivala smatra da je Inzagijeva ekipa u boljoj formi od Milana.

- Inter na tu utakmicu dolazi u boljoj formi. Tri utakmice, devet bodova, 11 postignutih golova, u dobroj su formi. No, da li ćemo imati Milan koji je gotovo izgubio od Kremonesea ili onaj koji je lako pobijedio Lacio? Inter je bolji jer ima jaču ekipu, počevši od napada. U teoriji oni ne mogu ni od koga izgubiti - izjavio je Vieri.

Lautaro ključan

Potencijalni izostanak napadača Milana, Portugalca Rafaela Leaa bi mogao biti težak udarac za Rosonere.

- To bi oduzelo Milanu 50 posto snage, više ili manje. On i Theo su igrači koji daju Milanu preokret, posebno u ovakvim utakmicama. Leao je igrač koji ima sposobnost da sam promijeni utakmicu - dodao je nekadašnji italijanski reprezentativac.

Vieri vjeruje da bi Lautaro Martinez mogao biti ključan za uspjeh Intera u ovom dvomeču.

- Činjenice govore za sebe. Osvojio je Svjetsko prvenstvo, postigao je 23 gola u Seriji A. Postiže golove kad god igra. Leao je imao uspona i padova, ali je u posljednje vrijeme pružao ono što se očekuje od njega - završio je Vieri.

Utakmica Milan - Inter igra se 10. maja od 21:00 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.