BIVŠI TRENER KATALONACA

Gvardiola: Mesi zaslužuje oproštaj, učinit će nemoguće da se vrati u Barcelonu

Barcelona u posljednjih 12 godina eksplodirala, što ne bi bilo moguće bez Mesija, istakao je španski stručnjak

Mesi i Gvardiola: Sarađivali u Barceloni. Twitter

E. Ć.

11.5.2023

Sve više kruže špekulacije oko budućnosti Lionela Mesija (Messi) nakon što se pojavila vijest da će Argentinac napustiti PSG na kraju sezone.

Prizivaju ga u Barceloni, a nedavno je AFP objavio kako je Mesi postigao dogovor sa saudijskim Al Hilalom. Situaciju oko jednog od najboljih igrača svih vremena komentarisao je i njegov bivši trener Pep Gvardiola (Guardiola).

Gvardiola je u izjavi za EPSN rekao kako će Mesi, za kojeg je rekao da je najboljih igrač svih vremena, učiniti sve kako bi se vratio u Barcelonu.

- Barcelona u posljednjih 12 godina eksplodirala, što ne bi bilo moguće bez Mesija. Ne govorim tu o brojkama, nego o učešću u igri, ljepoti njegove igre, njegovoj efikasnosti, svemu - rekao je Gvardiola.

Kaže da je Mesijev odlazak iz Barcelone bio veliki šok, kako za klub, tako i za sve navijače.

- Nikad nisam vjerovao da će se to dogoditi. Uvjeren sam da predsjednik Đoan Laporta (Joan) voli Mesija, a otkako je on otišao, Laporta govori da zaslužuje oproštaj jer je tako važna ličnost.

Leo je mnogo pomogao Barceloni da postane mnogo veći klub. Kada je osoba takva veličina, onda se morate oprostiti na pravi način. On je otišao zbog veoma teške finansijske situacije, zbog mnogo razloga u koje neću ulaziti.

Nadam se da ću jednog dana, kad budem na svom sjedištu, moći ustati i aplaudirati te se oprostiti od Messija onako kako zaslužuje.

Znam da će Laporta i Mesi pokušati, da će on i njegova porodica dobiti ljubav Barceloninih navijača, kao i zahvalnost i poštovanje za sve što je učinio za klub - poručio je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.