2009. GODINE

"Avazov" vremeplov: Evo šta je Edin Džeko poručio za naš medij nakon osvajanja Bundeslige

Džeko nam je tada rekao kako je nošenje zastave nakon meča s Verderom bilo isplanirano

Edin Džeko sa porodicom 2009. godine. Avaz

H. J. I.

12.5.2023

Dijamant Edin Džeko je 2009. godine nakon historijske titule Volfsburga u Njemačkoj, govorio za naš list.

U nastavku pročitajte šta je tada Džeko poručio.

Kada bismo se vratili u vrijeme krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, veliki broj novinara došao bi zbog njega na aerodrom. Međutim, jučer na Antu Markovića, nekadašnjeg premijera bivše države, niko od predstavnika sedme sile nije ni obratio pažnju.

Ide na more

Svi su čekali prvaka Njemačke, našeg dijamanta Edina Džeku, koji je u subotu s Volfsburgom podigao „salataru“. Pojavio se u društvu oca Midhata, majke Belme i sestre Merime, i odmah je stao pred brojnu novinarsku ekipu koja ga je čekala.

- Malo sam se uspio odmoriti. Noć poslije utakmice nisam zaspao. Nedjelju sam iskoristio da se naspavam. Nevjerovatan je osjećaj. Nisam se nadao da ću ovo ljeto na odmor otići kao prvak - priznao je Džeko.

Od danas je Džeko na zasluženom odmoru, koji će trajati do 3. juna, kada je zakazano okupljanje reprezentacije BiH.

- Prvo idem malo na more. Otići ću nekoliko dana do Splita, pa nazad u Sarajevo. Jedva čekam druženje sa suigračima iz reprezentacije i nove utakmice – kaže Džeko.

Nakon šampionskog slavlja, bit će aktualizirana priča o ostanku ili odlasku iz vučijeg grada.

- Bilo je prošlih dana i sedmica dosta mojih izjava, ali i dosta onih izmišljenih. Proteklih dana bio sam koncentrisan samo na titulu. Sigurno je da ću narednih dana imati više vremena da razmislim o budućnosti. Istina je da je bilo razgovora i ponuda o kojima ne želim pričati, ali moram reći da ne bih bio razočaran da ostanem.

Šta je Edin Džeko poručio 2009. godine za "Dnevni avaz". Avaz

Sve se promijenilo

Da je trener Feliks Magat (Felix Magath) ostao u Volfsburgu, Džeko se ne bi dvoumio.

- Ostao bih 100 posto. S Magatom sam i bio započeo razgovore o novom ugovoru. On me je doveo i zaslužan je za moj napredak. No, pošto on odlazi u Šalke, sve se promijenilo.

Zastavu sam uzeo od mame

Džeko nam je rekao kako je nošenje zastave nakon meča s Verderom bilo isplanirano.

- To sam davno riješio. Čim je završila utakmica, otrčao sam do tribina i od mame uzeo zastavu. Želio sam cijelom svijetu tako pokazati šta mi znači domovina.

Prvi put se osjećam kao zvijezda

- Prvi put se osjećam kao zvijezda kada dolazim kući. Da me dočeka ovoliki broj novinara. Da podijelim brdo autograma i da se slikam s navijačima. U Njemačkoj mi se to dešava, ali u Sarajevu sada prvi put – otkrio nam je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.