SERIJA A

Roma nije iskoristila Juventusovu kaznu: Benjamin Tahirović počeo utakmicu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na terenu proveo 45 minuta

Tahirović: Igrao 45 minuta. Screenshot/Twitter

N. H.

22.5.2023

Fudbaleri Rome neočekivano su remizirali protiv Salernitane u utakmici 36. kola italijanske Serije A rezultatom 2:2. Bh. Igrač Benjamin Tahirović igrao je u prvoj postavi i na terenu proveo prvih 45 minuta.

U 12. minuti Salernitana je poveo preko Antonija Kandreve (Candreva). Prvo poluvrijeme donijelo je otvoren meč s obje strane, ali pravih šansi više nije bilo.

Do izjednačenja je došlo već u drugoj minuti nastavka. Za rimsku Vučicu strijelac je bio Stefan El Šaravi (Stephan El Shaarawy), ali nije dugo zadržan taj rezultat. Bulaje Dia (Boulaye) je pogodio za novo vodstvo Salernitane u 54. minuti.

Rimska ekipa je nastavila sa napadima nakon toga, tražeći izjednačujući gol. Nemanja Matić, koji je na teren ušao umjesto Tahirovića, pogodio je za konačnih 2:2.

Tahirović je na terenu proveo prvih 45 minuta. Imao je 28 dodira s loptom, a uz to je imao 17 tačnih dodavanja. Napravio je dva prekršaja, a imao je jedno „čišćenje“ lopte i jedan blokiran udarac.

Roma nije iskoristila to što su Juventusu oduzeti bodovi da pobjedom zakuhaju borbu za Ligu prvaka. Oni sada imaju 60 bodova, što je četiri manje od Milana. S druge strane, Salernitana je na sigurnoj 15. poziciji sa 39 osvojenih bodova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.