ARGENTINSKI STRUČNJAK

Na klupu Intera iz Majamija sjeda Mesijev stari znanac

Herardo Tata Martino je Mesija vodio kao trener Barcelone i Argentina

Martino: Novi trener Intera iz Majamija. Screenshot/Twitter

N. H.

20.6.2023

Inter Majami prije nekoliko sedmica uspio je potpisati legendarnog Argentinca Lionela Mesija (Messi), nakon što mu je istekao ugovor sa PSG-om.

Mesi je odbio nevjerovatnu ponudu od 600 miliona eura godišnje iz Saudijske Arabije i, kako sam kaže, donio odluku prvenstveno zbog porodice.

Klub u vlasništvu Dejvida Bekama (David Beckham) trenutno pregovara i sa njegovim prijateljima iz Barcelone Žordijem Albom (Jordi) i Serhiom Busketsom (Sergio Busquets), a Englez će se morati pozabaviti i pitanjem trenera u danima što dolaze.

Prije dolaska Mesija, klub je uručio otkaz nekadašnjem saigraču Bekama iz Mančester junajteda Filu Nevilu (Phil Neville). 

Kako piše TYC Sports, vjerovatno je da će Mesija trenirati sunarodnjak s kojim je već surađivao, Herardo Tata Martino (Gerardo, 60).

Argentinski stručnjak je s Mesijem sarađivao u Barceloni 2013. godine, nakon što se Tito Vilanova smrtno razbolio, a na klupi Katalonaca je ostao tek jednu sezonu i uspio je osvojiti samo Superkup.

Odmah nakon toga preuzeo je reprezentaciju Argentine koju je napustio nakon poraza od Čilea u finalu Kopa Amerike 2016. godine. Mesi je tada bio na ivici trajnog povlačenja iz reprezentacije.

Nakon tog angažmana on je vodio Atlantu junajted, s kojom je postao prvak MLS-a i Meksiko koji je napustio nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.