KAPITEN ZMAJEVA

Džeko se oglasio nakon poraza BiH protiv Islanda

Mislim da nas oni nisu ugrozili sve dok mi nismo krenuli na sve ili ništa, rekao je Džeko

Džeko: Probali smo sve da dođemo do pobjede. Screenshot / BHRT

E. Ć.

11.9.2023

Fudbaleri Bosne i Hercegovine izgubili su na gostovanju kod Islanda (1:0) u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2024. i tako se oprostili od direktnog plasmana na prvenstvo Starog kontinenta.

Kapiten Edin Džeko je komentarisao susret odigran na stadionu u Rejkjaviku.

- Na kraju se jesmo otvorili puno više i rizikovali smo. Na kraju smo iz tog nekog rizika i primili gol. Mislim da nas oni nisu ugrozili sve dok mi nismo krenuli na sve ili ništa. Nismo uspjeli da damo pogodak - rekao je Džeko za BHRT.

Upitan šta dalje u nastavku kvalifikacija, da li je ovo prilika da šansu dobiju neki mlađi fudbaleri.

- Ima tu dosta mladih igrača i što se toga tiče nema problema. Svaki mladi fudbaler koji dođe dobit će šansu, sada ili u budućnosti. Ima ih koji su došli iz mlade reprezentacije i ovo im je drugi ciklus nakon Lige nacija.

Mislim da smo danas kao ekipa probali sve, ali nije bilo dovoljno. Falio nam je zadnji pas. Kada je Mire (op.a. Miralem Pjanić) ušao bili smo dosta opasniji po gol u odnosu na prvo poluvrijeme. Ali na kraju kada izgubiš utakmicu gleda se sve negativno.

Ali Bože moj, idemo dalje. Ovo nam je bila posljednja šansa u kvalifikacijama, ostaje nam da odigramo maksimalno dobro do kraja i da se pripremimo za dalje - poručio je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.