EURO 2024

Albanski veznjak Đasula ušao u historiju

Oba gola albanski veznjak je postigao u susretu protiv Hrvatske.

Albanski veznjak Klaus Gjasula. Hina

FENA

20.6.2024

Albanski veznjak Klaus Đasula (Gjasula, 34) postao je prvi nogometaš u povijesti svjetskih i europskih prvenstava koji je kao zamjena na jednoj utakmici postigao gol i autogol.

Oba gola albanski veznjak je postigao u susretu protiv Hrvatske.

Dosadašnji veznjak Darmstadta, koji je trenutačno bez kluba, ušao je u igru u 73. minuti, a samo tri minute kasnije je Sučićev udarac skrenuo u vlastitu mrežu. U petoj minuti nadoknade izjednačio je na 2-2 oduzevši "Vatrenima" važna dva boda u borbi za plasman u osminu finala.

Gjasula je time postao prvi igrač koji je kao zamjena ušao u igru i postigao gol i autogol na nekom Europskom prvenstvu ili Svjetskom prvenstvu.

- To je nevjerojatno. Bio je to rollercoaster emocija - rekao je 34-godišnji veznjak nakon utakmice.

Klaus je rođen u Tirani, ima i brata Jurgena, jer je njegova baka bila velika obožavateljica klinike Schwarzwald i poput mnogih drugih baka, bila je zaljubljena u glavnog glumca, Klausjuürgena Wussowa.

Odrastao je u Frajburgu, a u Njemačkoj je prošao put od Oberlige, Regionallige, Treće ligu, Druge lige do Bundeslige gdje je igrao za Paderborn i Darmštadt.

Njegov zaštitni znak godinama je bila kaciga koju je nosio zbog kompliciranog prijeloma jagodične kosti.

S tek 29 godina je debitirao u reprezentaciji, a u albanskom dresu je odigrao 29 utakmica.

- Očekivao sam ​​da neću igrati previše na Evropskom prvenstvu, stoga je ovo stvarno nevjerojatno - dodao je Gjasula koji je gol i autogol u jednoj utakmici upisao i na klupskoj razini.

U januaru 2022. je u dresu Darmštadta protiv Karlsruea zabio autogol za 0-1, a potom izjednačio na 1-1. Na koncu je završilo 2-2, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.