TALENTI

Braća blizanci Davud i Vedad Alibašić potpisali za najtrofejniji klub iz UAE

Šteta što sa Željezničarom, čije su sve selekcije prošli talentovani fudbaleri, nije došlo do dogovora

Braća Alibašić. Avaz

H. Čalić

23.8.2024

Ovih dana, još dvojica mladih i talentiranih fudbalera, 19-godišnji blizanci Davud i Vedad Alibašić, napustili su Bosnu i Hercegovinu, odnosno Željezničar, klub u kome su prošli i talent pokazali kroz sve omladinske selekcije. 

U dva dana potpisali su profesionalne ugovore sa FC Alain iz UAE. Napadač Davud potpis je stavio jučer, a danas je to isto uradio i njegov i brat blizanac Vedad, golman po vokaciji, parader sličan Janjušu.

Davud Alibašić prilikom potpisivanja ugovora. Avaz

Ispalo je najbolje što se moglo dogoditi, jer su Alibašići braća blizanci, visoki više od 190 centimetara, od rođenja zajedno, u porodici, u školi, na sportskim terenima, oba talentirani, da bi ih poželio svaki klub.

Saznajemo da se dvije strane, na jednoj igrači, na drugoj uprava Želje nisu mogle dogovoriti o uslovima, mada su Alibašići bili slobodni fudbaleri.

Sada tek vidimo, šta naš fudbal u trenutku izgubi, jer su skauti FC Alain, najtrofejnijeg nogometnog kuba u UAE i pobjednika azijskog Kupa, vidjeli o kakvim se talentima radi pa su stoga potpisali petogodišnji ugovor s blizancima, Davudom, od koga očekuju golove, i Vedadom, koji će se boriti za mjesto golmana.

Vedad prilikom potpisivanja ugovora. Avaz

Inače, Davud je na mnogim domaćim i inozemnim turnirima oduševljavao svojim golčinama, a Vedad bravuroznim odbranama.

Talent, visina, dugogodišnji predan rad s poznatim trenerima, sportski život će i u novoj sredini doći do izražaja, tim više što za život, treninge i utakmice koje se igraju na jednom od najjepših stadiona svijeta.

- Nama je u novom klubu, novoj sredini jako lijepo, već smo se navikli. Dobro smo primljeni, imamo sve vrhunske uvjete za rad i napredak i nastojat ćemo da dobrim igrama uzvratimo sve što nam poznati kub Alain pruža - izjavili su za "Dnevni avaz“ mladi talentirani blizanci Vedad i Davud Alibašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.