BORN2SKI PROJEKAT

Ski centar Bjelašnica je i ove godine domaćin festivala alpskog skijanja

Drugi dio takmičenja obilježit će dječiji skijaški kup u uzrasta od 8 do 16 godina

Festival alpskog skijanja će se održati od 23-25. februara. N. Ridžal

N. Ridžal

20.2.2023

Danas je u Sarajevu održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno 6. izdanje Born2ski – Festival alpskog skijanja, koji će se održati od 23-25. februara 2023. godine u Olimpijskom centru Bjelašnica,  koji će i ove godine biti mjesto susreta takmičara iz BiH i regiona.

Noćna utrka

Događaj će otvoriti „AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE“ u četvrtak u 16:30. Ova noćna utrka je namjenjena za timove kompanija koji su spremni da odmjere svoje skijaške vještine i brzinu, te da grade timski duh kroz sport i druženje. Tradicionalno nakon utrke održat će se proglašenje pobjednika.

Drugi dio međunarodnog skijaškog festivala obilježit će dječiji skijaški kup. Riječ je o takmičenju u disciplinama super G, slalom i veleslalom, koji će od 23-25. februara okupiti takmičare uzrasta od 8 do 16 godina iz BiH, regiona i drugih zemalja. 

Ovo takmičenje je postalo nezaobilazno u kalendaru dječijih skijaških takmičenja, te važan događaj za promociju Bjelašnice i Sarajeva.

- Born2ski projekat pokrenuli smo prije šest godina sa ciljem promocije i razvoja alpskog skijanja, te vraćanja Olimpijskog centra Bjelašnica i grada Sarajeva na mapu nezaobilaznih skijaških destinacija.

Born2ski festival će okupiti takmičare iz BiH, regiona i drugih zemalja. N. Ridžal

Drago nam je da smo danas sinhronizovani u našim željama i naporima da Bjelašnica bude sinonim za vruhnska skijaška takmičenja. Raduje nas da je Born2ski za kratko vrijeme postao prepoznatljiv brend i popularan događaj u kalendaru skijaških takmičenja u regionu – izjavila je Amela Mehić, ispred organizatora Born2ski festivala.

Prisutnima se obratio Miran Stambol, brand menadžer za Audi BiH.

Uslovi za vrhunska takmičenja

- Već dugi niz godina učvršćujemo poziciju brenda u kategoriji vrhunskih zimskih sportova i skijaških događaja, stoga smo izuzetno ponosni na činjenicu da je Audi partner Born2ski utrke već šestu godinu za redom. Audi tehnologija i zimski sportovi savršeno si odgovaraju. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologiji ključ su uspjeha na skijaškim stazama, ali i u kompaniji Audi. Vrijeme je da ovogodišnja sjajna sportska priča Born2ski počne – kazao je Miran Stambol.

Medijima se obratio v.d predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić.

- Turistička zajednica Kantona Sarajevo kontinuirano radi na jačanju brenda Visit Sarajevo kroz partnerstvo sa kvlitetnim projektima koji dovode turiste u naš grad i naše planine. Audi Born2ski jaka je karika u jačanju promocije sportskih događaja na Bjelašnici, te smo već dugi niz godina ponosni partneri ovog projekta – kazao je Haris Fazlagić.

Jedan od dugogodišnjih partnera Festivala alpskog skijanja su ZOI'84 i Olimpijski centar Bjelašnica. Tim povodom prisutnima se obratio Sead Čaušević ispred Olmpijskog centra Bjelašnica.

- Uspješnom organizacijom Evropa kupa pokazali smo našu opredjeljenost da vraćamo Bjelašnicu na mapu svjetskih skijaških takmičenja i stvaramo uslove za razvoj vrhunskog sporta i vrhunskih takmičara. Drago nam je da događaj poput ovog dovode što veći broj mladih takmičara iz BiH, regiona i drugih zemalja na olmpijske staze Bjelašnice – izjavio je Čaušević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.